Te simti neindreptatit de o Societate de Asigurare pentru o despagubire?

dozo.ro

Despagubire diminuata nejustificat

Tot mai multi ma cauta pentru ajutor in cazuri de stabilire abuziva a cuantumului despagubirii de catre Societati de Asigurare  ( diminuarea nejustificata a acesteia). Acest lucru se intampla in majoritatea cazurilor la plata despagubirilor inainte de reparatie.

Spun ca este vorba de  diminuarea nejustificata , pentru ca la comuniarea valorii despagubirii stabilite nu se comunica si modalitatea de calcul ( nu este insotita de un deviz de calcul , cu preturi pentru piese de schimb si manopera). Asa nu se poate verifica daca acest calcul este sau nu corect.

Acest mod de solutionare al unui dosar este practicat pentru ca prea putini pagubiti cunosc modalitatea de rezolvare al unui asemenea caz si accepta despagubirea propusa chiar daca nu sunt multumiti.

Dar sa vedem cum ar trebui procedat sa nu dam castig de cauza societatilor:

  1. Primul lucru , si foarte important este sa ne exprimam nemultumirea la aflarea valorii despagubirii propuse. In nici un caz sa nu fim de acord cu semnarea Cererii de despagubire pentru suma respectiva, mai ales ca aceasta Cerere contine undeva o fraza prin care ne exprimam acordul si renuntam la orice pretentie ulterioara fata de Societatea respectiva, ceva de genul: „Prin primirea acestei sume, declar ca nu mai am nici o pretentie in legatura cu accidentul sus mentionat, acum sau in viitor fata de …..”
  2. Pentru a demonstra ca suntem nemultumiti trebuie sa facem o adresa scrisa catre societatea respectiva in care solicitam revizuirea ofertei primite. Aceasta adresa este bine daca este scrisa in doua exemplare si inregistrata pentru reclamatii ulterioare. Totodata, daca avem o pretentie diferita de cea primita, trebuie sa o justificam printr-un deviz antecalcul emis de un atelier de reparatii, pe care sa-l atasam adresei depuse.
  3. Termenul stabilit prin lege pentru a primi raspuns la solicitarea noastra este de 10 zile lucratoare , adica in doua saptamani ar trebui sa primim raspuns.
  4. In cazul in care problema nu se rezolva la acest nivel ne putem adresa printr-o petitie forumului superior ASF. Acest lucru se poate face online : Formular depunere petiție online in care trebuie sa introducem date referitoare la societatea in cauza, date dosar, descrierea problemei si pretentia noastra.
  5. Urmeza o periada de asteptare raspuns si din partea ASF , care va verifica la randul lui situatia dosarului in cauza.
  6. In caz de nereusita putem apela la justitie.

In cazul in care consideri ca te pot ajuta in derularea procesului de obtinere a despagubirii corecte astept sa ma contactezi.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *