pagubit carpatica

Pagubit Carpatica – este bine de stiut!

Vin in continuarea articolului „Unde si cum se avizeaza o dauna la carpatica” cu cateva informatii bine de stiut pentru un pagubit Carpatica.

Pentru TOTI pagubitii Carpatica!!!

 

In primul rand in data de 16 februarie 2017 instanta a decis deschiderea procedurii de faliment a CARPATICA Asig.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA)  a primit aproximativ 13.000 de cereri de plata de la potentialii creditori ai CARPATICA Asig .

Cum decizia instantei nu este definitiva, este important pentru un pagubit Carpatica informatiile detaliate oferite de FGA:

  1. pagubitii CARPATICA pot depune in continuare, la FGA, cereri de deschidere de dosare de dauna;
  2. de la data de 16 februarie 2017, se calculeaza 90 de zile, termen pana la care Fondul de Garantare a Asiguratilor mai primeste cereri de deschidere dosare noi de dauna de la pagubitii CARPATICA, pentru politele in vigoare.( Polita trebuie sa fie in vigoare in momentul la care se intampla riscul asigurat);
  3. insa, este important sa inteleageti ca termenul de 90 de zile pentru depunerea dosarelor de dauna nu are efect asupra datei la care FGA incepe platile efective;
  4. Fondul de Garantare a Asiguratilor va plati de la data la care decizia instantei ramane definitiva.
  5. de la acea data, vor fi din nou alte 90 de zile pentru depunerea cererilor de plata.
  6. fiecare pagubit Carpatica, pe langa cererea de deschidere dosar nou de dauna – dupa ce au avizul de reparatie, pentru ca, la CARPATICA, majoritatea portofoliului este auto -, vor trebui sa depuna si cererea de plata, cu documentele justificative.

Indiferent daca ai un dosar vechi neachitat sau urmeaza sa deschizi dosar nou !

  • cei care isi deschid dosare noi vor sti, pentru ca vor fi in contact direct de inspectorii care fac constatarile de dauna;
  • dar pentru cei care au avut deja dosare deschise, pe care FGA a preluat de la CARPATICA, este foarte important sa inteleaga ca, pentru a putea beneficia de sume, trebuie neaparat sa isi depuna si cererea de plata, cu toate documentele anexate;
  • aceste documente se regasesc si pe site-ul FGA, cu toate informatiile necesare despre cum trebuie completate

De asemenea, trebuie stiut ca Fondul de Garantare a Asiguratilor va reverifica toate dosarele de dauna. Se reverifica toate dosarele, chiar si acelea care aveau bun de plata.

Pana la data de 31 ianuarie 2017, FGA a primit de la potentialii creditori de asigurare ai CARPATICA Asig 12.981 de cereri de plata. Numarul dosarelor de dauna preluate de FGA de la CARPATICA Asig este de 27.270.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *