Declaratia de dauna

 

Completarea formularului de „Declaratia de dauna”

RCA-Ieftin
Constatarea de dauna la societatatile de asigurare se desfasoara in cateva etape:

Declaratie de daunaDupa instintare si programare pentru constatare,, urmeaza Constatarea efectiva a daunelor.

Aceasta se poate intampla la sediul societatii de asigurare, untr-un atelier de reparatii auto sau alta locatie convenita intre reprezentantul asiguratorului si pagubit. Stabilirea locatiei unde se va efectua constatarea se face dupa avizare telefonic si depinde de starea obiectului daunat.

Indiferent unde se efectuiaza constatarea primul lucru este completarea unui formular „Declaratia de dauna”

rolul acestui document este de a solicita informatii de la persoana declaranta cu privire la evenimenul care constituie obiectul constatarii.

 

Poate pentru unii completarea unei declaratii este banala, dar din experienta stiu ca sunt foarte multi care intampina greutati la completare.

…si pentru ca am promis un ghid pe intelesul tuturor mai jos ma adresez numai celor care au nevoie:

Trebuie sa va anunti, ca formularele de ” Declaratie de dauna ” difera de la societate la societate, asa nu am alta posibilitate decat sa aleg un tip formular in folosit de mai multe societati, dar indiferent de forma aparenta contin aceleasi elemnte.

 

dr.sus - scrisCompletarea se incepe in partea dreapta sus prin luarea la cunostinta al urmatorului paragraf: „Obtinrerea din asigurari de foloase materiale necuvenite se pedepseste conform Codului Penal” , adica este vorba de infractiune , si semnare pentru luat la cunostinta.dupa care ,

 

se continua cu completarea datelor personale, mai jos aveti cateva indicatii ca ajutor( cei mai multi au dificultati cu datele cerute din permisul de conducere) :

Completare declaratie de dauna
Un ajutor pentru cei care au nevoie la completarea formularului „declaratia de dauna”

 

 

urmeaza completarea datelor referitoare la accident privit din punctul de vedere al conducatorului auto care competeaza declaratia.

 

 

 

 

 

 

sau pentru cei cu permis de conducere tip vechi

Completare declaratie de dauna
Permis tip vechi

 

Urmeaza date referitoare la evenimentul produs:

Declaratie de dauna
Date eveniment

 De fapt este partea ceea mai importanta. Motivul pentru care se solicita declaratia – descrierea evenimentului din punctul tau de vedere( indiferent ca esti vinovat sau nu)

Tocmai de accea este important sa fie o descriere amanuntita din care sa rezulte dinamica accidentului , vinovatia si nu de genul: ne-am tamponat.. Au fost cazuri cand din cauza unei descrieri sumare au fost solicitate rescrierea declaratiei .

dupa care :

avarii

si aici trebuie trecut toate elementele avariat – este bine sa fiti si aici amanuntiti.

(omiterea unui reper major, vizibil fara demontare poate duce la excluderea acestuia din despagubire! )

Mai sunt cateva date solicitate pe care trebuie sa completati…

Declaratie de dauna
alte date pentru eveniment

Si schita accidentului:

 

Acordati timp si faceti o schita pe cat posibil detailata mentionand locul, numele strazilor, indicatoare – daca sunt, numerele de inmatriculare – nu marcati cu literele A si B ca in cazul formularului de constat amiabil, sensuri de circulatie etc.

Pentru mai mult ai la dispozitie Ghidul premium de dauna sau adreseaza o intrebare pe pagina contact !