Dauna CASCO

RCA-Ieftin

Particularitati pentru Dauna  CASCO

DAUNA CASCO

Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa. De aici provin diferentele dintre procedura de solutionare a dosarului. In primul rand aceasta asigurare se pazeaza pe un contract incheiat intre Asigurator si Asigurat. Conditiile le face fiecare Asigurator in parte cu care Asiguratul este de acord prin semnarea politei. Daca dauna RCA este conditionata de o lege, o norma al unui organ de stat, dauna Casco se bazeaza pe cateva conditii si clauze cuprinse in contract.

Sa vedem principalele difernte intre o dauna RCA si o dauna Casco:

  1. Fiind vorba de un lucru facultativ, tratarea doasului de dauna CASCO este al unui client platitor. Si societatile de asigurare trebuie sa-si pastreze clientii, iar o solutionare a dosarului pe placul clientilor este un mod de atragere clienti.
  2. Apar diferente in modul de evaluare a valorii reala al obiectului asigurarii
  3. Acest lucru provine din utilizarea unei scale de uzura nu neaparat cel stabilit de normele RCA.
  4. Definirea daunei totale la fel poate sa fie 80% sau chiar mai mult din suma asigurata.
  5. La despagubire in caz de dauna totala, se poate opta pentru primirea a sumei asigurate integral si valorificarea de catre societate al epavei.

Cu toate acestea si  la dauna CASCO puteti fi suspectat de frauda si sa se faca investigatii in acest sens.

………………………

CASCO este o asigurare de bunuri, in baza careia asiguratorul plateste despagubiri proprietarului vehiculului asigurat CASCO pentru furtul sau daunele materiale produse la acest vehicul, indiferent daca daunele au fost sau nu provocate de vehiculul respectiv.

 

RCA plateste despagubiri persoanelor pagubite de asiguratul pentru care s-a incheiat polita, in timp ce CASCO plateste despagubiri asiguratului Casco.

Asigurarea CASCO

CASCO este o asigurare facultativa in baza careia societatea de asigurare achita despagubiri pentru avariile accidentale (partiale sau totale) si/sau furtul (partial sau total) suferite de vehiculul asigurat si inscris in polita de asigurare.

Ea poate fi incheiata la oricare dintre societatile de asigurare autorizate de CSA.

 

Pentru mai mult ai la dispozitie Ghidul premium de dauna sau adreseaza o intrebare pe pagina contact !