Certificat de bonitate rutiera

Care este scopul obtinerii unui ” certificat de bonitate rutiera” ?

 

Majoritatea tarilor din UE acorda reduceri substantiale clientilor care au un istoric curat din punct de vedere al daunelor auto produse in trecut. Astfel pe baza istoricului de daune rca inregistrat in Romania si care poate fi pus la dispozitia dumneaoastra in baza unei cereri adresate catre societatea sau societatile de asigurare la care ati avut incheiata asigurarea rca in trecut puteti face economii substantiale de bani avand in vedere ca asigurarile obligatorii auto in tarile din Europa de Vest se ridica la cateva sute de euro pe an si uneori depasesc si o mie de euro pe an. Aceasta scrisoare de bonitate in majoritatea cazurilor se ofera gratuit si chiar pe loc de catre societatile de asigurari dar sunt si unele cazuri in care trebuie sa asteptati 30 de zile sau vi se solicita plata unei anumite taxe.

Cum se obtine?

 

Din pacate , desi la ora actuala exista o situatie centralizata privind daunele provocate pe pagina ASF , nu am cunostinta de alta posibilitatete de obtinere al cerificatului,  decat solicitand de la fiecare societat la care a fost asigurat vehiculul in perioada solicitata al unei adeverinte in acest sens.

 

In cazul in care se solicita un Certificat de bonitate rutiera pe o perioda de 3 ani in urma, va trebui sa te adesezi la toate societatile la care ai fost asigurat in aceasta perioada ( …poate 6 societati in cazul asigurarilor de jumatate de ani incheiat la diferite societati).

Aceste certificate obtinute, in functie de modul de emiter – care poate fi imediata sau dupa 30 zile, va trebui tradus in limba tarii solicitante .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *