Asigurare rca

Asigurare RCA – Ajutor sau un motiv de suparare?

De cate ori am auzit fraza: Asiguratorii sunt niste hoti, ne iau banii si cand ai o dauna nu vor sa plateasca!  Dar, pentru ca in toate cazurile exista un „dar”, sa vedem cat adevar acopera aceasta fraza.

Asigurare RCA ( Raspundere civila auto) sau asigurare obligatorie  – este conceput pentru acoperirea prejudiciilor cauzate altora.

 

 

Deci in primul rand cand platesti aceasta asigurare te protejezi pe tine insati. Ce s-ar intampla daca nu ar exista Asigurarea RCA? Cum ai pleca la drum cu masina in fiecare zi? Doar nimeni nu este scutit de accidents si nimeni nu este perfect. Deasemeni nimeni nu pleaca de acasa cu gandul sa provoace un accident si cu toate acestea totusi cate accidente se petrec zilnic. Poate sa zica cineva : ” ah…, eu sunt atent, conduc bine, respect codul rutier eu n-o sa provoc niciodata un accident”?

Mai demult foarte multa lume spunea ca plateste asigurarea RCA pentru ca in caz contrar va fi amendat. Adevaul este ca in zilele noastre aceasta atitudine este in scadere, desi mai poti intalni masini umbland pe sosele fara asigurare. Oameni „curajosi”! Nicodata nu i-am putut intelege. Ziceam ca sunt inconstienti.

Ce se intampla daca, din motive independente de tine ( pana intr-un loc rau situat, defectiune la sistemul de franare,…) , conducand prudent si respectand toate normele codului rutier, devii totusi responsabil pentru producerea unui accident cu urmari de daune materiale? Daca ai RCA in regula vine Asiguratorul in locul tau si acopera prejudiciul cauzat de tine. 

Dar daca nu ar exista Asigurare RCA? … si in urma accidentului provocat de tine s-ar rasturna un TIR care transporta televizoare inteligente…, fara alte complicatii. Dar de fapt ajunge sa aluneci pe un drum alunecos( sa zicem necuratat inca de cei de la dezapezire ) si doar sa acrosezi un Mecedes AMG R50 sau un Aston Martin AM-RB 001… Restul oricine poate sa-si imagineze.

Asigurarea RCA Obligatorie este un lucru bun! Este un ajutor pentru orcine, cine  se urca la volan.

 

Si daca mai luam in considerare ca incepand cu luna dec.2016 a fost introdus Compensarea directa RCA( Asiguratorul RCA al proprietarului de autovehicul prejudiciat va recupera contravaloarea daunei de la Asiguratorul RCA al persoanei vinovate)ceea ce insamna ca de acum in caz de dauna RCA te poti adresa la asiguratorul tau RCA indiferent unde este asigurat vinovatul de producerea accidentului nu ar mai trebuie sa ne suparam pe asiguratori.

 

Pentru cei care nu stiu, va spun eu , care am lucrat in asigurari – daune , ca nici un Asigurator nu se imbogateste din RCA . Rata daunei ( raportul, exprimat in procente, dintre platile de despagubiri si incasarile din prime de asigurare) la acest tip de asigurare de multe ori este in jurul valorii de 100% .

Cunoasteti Societatile de Asigurare care au autorizare de a vinde RCA?

Vi-le enumar aici ( cu posibilitatea de a te informa asupra tarifelor ! – doar click pe numele societatii ):

  1. ALLIANZ-TIRIAC Asigurari,
  2. ASIROM Vienna Insurance Group,
  3. CITY Insurance,
  4. EUROINS Romania,
  5. GENERALI Romania,
  6. GROUPAMA Asigurari,
  7. OMNIASIG Vienna Insurance Group,
  8. UNIQA Asigurari
  9. GRAWE Romania.
  10. DallBogg poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), incepand cu 22 februarie 2017 – Astfel, DallBogg devine a zecea companie autorizata de ASF sa subscrie polite RCA.

– deci un „Un nou jucator” pe piata asigurarilor RCA !

Insa multi dintre pagubiti sunt nemultumiti in caz de dauna!

Acest lucru se poate datora si faptului ca nu toate lumea cunoaste modalitatea de solutionare al daunelor.

Nu toate lumea stie care sunt drepturile  si indatoririle pagubitilor. 

De accea:

V-am pregatit un mic ghid gratuit pe care-l puteti descarca Aici !

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *